Raporlu hastaya büyük kolaylık
Tansiyon, kalp, şeker gibi hastalıkları bulunan vatandaşlar, 3 ayda bir hastaneye giderek yeniden reçete yazdırıyordu. Bu eziyet bitti. 2 yıl rapor gerekmeyecek.Sağlık uygulama tebliğinin en büyük kolaylıklarından birisi de raporlu olarak ilaç alan vatandaşlar için geldi. Bu vatandaşlar eski uygulamada her üç ayda bir hastaneye gidiyor, yeniden kuyruklara giriyor ve raporunu ilgili doktorlara imzalatmak için uğraşıyordu. Çoğunluğu yaşlı ve istirahat gerektiren hastalıklara sahip olan bu vatandaşlar için hastanelerde doktor doktor gezmek bir eziyet halini almıştı.
YOĞUNLUK AZALACAK
Yeni uygulamada tansiyon, şeker gibi uzun süre ilaç kullanılmasını gerektiren hastalıklarda, rapor ve reçete sadece bir kez düzenlenerek, her seferinde reçete yazdırmadan 2 yıl boyunca hastalar doğrudan eczaneye giderek üçer aylık miktarlarda ilaçlarını alabiliyor. Uygulamayla raporlu ilaçların reçetesiz temini kolaylaştırılacak. Sağlık tesislerindeki gereksiz hasta yoğunluğunun azaltılması, kronik hastalıklarda sadece reçete yazılması için sağlık tesislerine ödenmesi gereken başvuru başına ücretlerde tasarruf yapılması amaçlanıyor.
HASTA TRANSFERİ
Bu arada sözleşmeli sağlık kurum ve kuruluşları, sigortalıları, sadece tetkik veya tahlil için başka bir sağlık kurum veya kuruluşuna sevk edemeyecek. Kurum ile halen tetkik veya tahlil sözleşmeleri bulunan merkezlerin sözleşmeleri, tebliğ yürürlük tarihinden 120 gün sonra feshedilecek. Sözleşmeli sağlık kurum ve kuruluşları, bünyelerinde yapılamayan tetkik ve tahlilleri hizmet alımı yoluyla başka sağlık kurum veya kuruluşlarından sağlayabilecek.
KURUM TAKİP EDECEK
Kurum ile sözleşmeli sağlık kurum ve kuruluşları, laboratuvar hizmeti almaları durumunda, hastayı hastane dışına numune almak için gönderemeyecek, alınan numunenin transferi ya da sonucunu hasta veya yakını aracılığıyla isteyemeyecek. Radyoloji hizmetinin alınması durumunda sağlık kurumu bünyesinde bulunmayan görüntüleme hizmeti için hasta transferi sağlık kurumu tarafından yapılacak. Müracaat edilen sözleşmeli resmi sağlık kurum veya kuruluşunca kron ve protez tedavisine 90 gün, dolgu tedavisine 30 gün, diğer diş tedavilerine de 45 gün içinde başlanamayacağının belirtilmesi ve kapsamda yer alan kişilerce talep edilmesi halinde diş hekimliklerine, kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık kurum veya kuruluşlarına, özel sağlık kurumu veya kuruluşlarına sevkleri yapılabilecek.
ÖZEL DOKTORA GİDECEK
Kurumla sözleşmeli resmi kurum ve kuruluş bünyesinde diş hekimi bulunmayan ilçelerde, özel diş hekimi bulunması halinde resmi sağlık kurumu başhekimi tarafından serbest diş hekimliklerine veya özel sağlık kurum veya kuruluşlarına sevk alınabilecek.
FARUK ERDEM
Konular
- Raporlu hastaya büyük kolaylık
- Bağ-Kur'luya iş kazası yardımı müjdesi
- Emniyetten 10 ilde şok operasyon
- SSK'lı rapor parasını nasıl alacak?
- SSK'lılar, rapor aldığınızda dikkat edin!
- SGK'dan madenciler için emeklilik hamlesi
- 'e-devlet şifresi' vatandaşa yetmedi
- SGK'yla ilgili önemli açıklama
- SGK da Parasını Unutanlar Ne Yapmalı?
- İstirahat Raporu Almak Mı, Yoksa Vermek Mi
- Hasta olmadan rapor alma taktikleri
- Ortalama 4 kişi iş kazasından ölüyor
- SGK işvereni ihbar edecek!
- SGK'nın internet sitesine 6 milyar ziyaretçi
- Sağlık raporu artık paralı
- SGK'nın raporlu ilaç kullananlara sağladığı kolaylık hastaları memnun etti
- SGK 2011 istatistiklerini açıkladı
- İstirahatli Olan Çalışanların SGK’ya Bildirilmesinde Yapılan Değişiklik
- 10’dan az çalışanı olan işletmelere iş sağlığı ve güvenliği desteği
- SGK SMS Bilgilendirme Sistemini devreye soktu
- Sık sık rapor almak işten atılma sebebi
- Rapor alan memurlar dikkat!
- SGK Rapor Parası Sorgulama
- Patron rapor alınca para kesebilir mi
- Analık Sigortasından Düzenlenen İstirahat Raporlarında Onay Şartı Aranmayacak
- 3 Günden Az İstirahat Alan Sigortalının Ücreti Kim Tarafından Ödenmelidir?
- Raporlu işçi çalışabilir mi? Raporlu işçi çalışırsa ne olur
- SSK İlaç Rapor Sorgulama
- Sigortalı İşe Giriş ve İşten Ayrılış Bildirgesi
- SGK İş Göremezlik Rapor Girişi