Hasta olmadan rapor alma taktikleri

Hasta olmadan rapor alma taktikleri

Cerrah Paşa Tıp Fakultesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Kücükusta'nın yazdığı rapor alma sırasında hasta ile doktor arasında geçen diyaloglar..

Bu yazıda size hasta olmadan rapor olmanın püf noktaları paylaşılmakta gibi olsada aslında bütün doktorların bu hilelerin farkında olduğunu bilmenizi vurgulamaktadır. Rapor almak istiyorsanız mutlaka okuyup malumat sahibi olmanız gerekir.. Aynı hatalara siz de düşmeyiniz!

Hasta olmadan rapor almanın püf noktaları haberi
Yukarıdaki başlığı gören hemen herkes bu yazıyı okumaya başlayacaktır. Çünkü, hasta olmadan rapor almanın püf noktaları günün birinde hepinizin işine yarayabilir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet rasim Küçükusta, rapor alma sırasında hasta ile doktor arasında geçen diyalogları Mynet okurları için yazdı.Â

>RAPOR ÇEŞİTLERİ ve RAPORLARIN EN TATLISI

Türlü çeşitli raporlar vardır. Mesela, durumu bildiren raporlar... Sağlık Kurulu raporu... sürekli ilaç kullanma raporu... şuuru yerinde raporu... beden eğitimi dersine giremez raporu... Ama, bizde rapor almak diyince herkesin aklına gelen tek rapor 'istirahat raporu'dur. Bu, raporların en sevileni, en tatlısıdır.

RAPOR ALMANIN ŞARTLARI

Rapor almak için, Allah korusun ama önce hasta olmak gerekir. Yani, rapor hasta olan kişilere verilir. Tamam, bunu herkes biliyor.

Ama, hasta olmadan da rapor alınabilir. Asıl önemli olan ve herkesin merak ettiği de zaten budur.

Hasta olmadan rapor almanın en kolay yolu tanıdık bir doktor bulmaktır. Herkesin böyle bir 'resmi kuruluşta çalışan doktor tanıdığı olması' iyidir, hoştur da, doktorun branşı da önemlidir. Erkekseniz, tanıdık jinekolog işinize yarar mı ? Veya bir psikiyatristten rapor almak ister misiniz?

Bu nedenle size önerim, tanıdık doktorunuzun pratisyen ya da Dahiliyeci olmasıdır, çünkü rapor verme spektrumları en geniş olanlar bu doktorlardır.

SADECE RİCA ETMEK DE YETERLİ OLABİLİR
Birkaç günlük rapora ihtiyacı olanlar bu isteklerine doktora rica ederek de ulaşabilirler. Bunu güler yüzle ve makul bir bahane ile söylediğinizde rapor alma şansınız oldukça yüksektir. Doktorlar gerçekten yardımsever insanlardır ve canları bir şeye sıkılmamışsa sizi asla üzmezler.

HASTAYMIŞ ROLÜ YAPILABİLİR

Rapor almanın yollarından biri hasta rolü yapmaktır, mesela karın ağrısından kıvranabilirsiniz, bayılma numarası yapabilirsiniz. Bunu çok iyi becerenler de vardır, eline yüzüne bulaştıranlar da. Genç bir doktora düşmüşseniz başarı şansınız yüksektir, ama tecrübeli bir doktor durumu hemen anlayıverir.

Yüksek tansiyon, astım... gibi kronik hastalığı olanlar hastalıklarını abartarak da rapor almayı deneyebilirler, ancak bu da çok garantili bir yöntem değildir.

EN GARANTİLİ YÖNTEM

Her durumda rapor almanın en garantili yolu ise hasta imiş gibi doktorun muayenehanesine gitmektir. Burada, uydurma bir şikayetle güzelce muayene olup viziteyi ödedikten sonra 'Doktor bey, acaba bana yarın sevk yaptırıp hastaneye gelsem birkaç Gün de rapor verebilir misiniz' diye ricacı olmanız durumunda sizi kırabilecek bir doktor olabileceğini düşünemiyorum

1 yorum

Misafir
09.05.2014 21:27

devlet hastanesinden 3 ve 5 gnluk aynı ay içerisinde rapor aldım sınavlardan dolayı bu durumda hasta olmadan rapor almış oldum sonra bashekim bunu duysa sahte rapor almışın sgkya bildiricem dese bu durumda ne olur sayın hocam yardım lütfen bi sıkıntı olurmu.. saygılarımla...

Konular